Güdüc MTB 2018

Keresztes Zsolt és Vakaria Edit szervezésében zajlott lett vasárnap a Güdüc MTB hegyikerékpár verseny, melynek közel 170 résztvevője volt. Az 50 és 25 km- es távokon mérethették meg magukat a versenyzők és az időjárás részben kegyes volt, mert csak a verseny második felében kezdet el esni az eső.

Aki nyeregbe ült, az elégedetten szállt le róla: erre utalnak a visszajelzések. Tetszett a versenyzőknek, hogy a tavalyihoz képest megváltoztatott útvonalon jelölték ki a pályát. Az érkező eső miatt kissé lerövidült a versenytáv, az 50 kilométeres viadalból csak 43 kilométer lett, de ez nem csökkentette a megmérettetés keménységét, hiszen a Pricskére így is fel kellett mászni, és csak a levezető, mezei szakasz hossza csökkent.

Keresztes Zsolt úgy látja, az idei pálya a többség tetszését elnyerte, igaz, néhányuknak a tavalyi útvonal tetszett jobban, mert az nehezebb volt valamivel. Jövőre azonban az idei visszajelzéseknek megfelelően a mostanihoz hasonló versenyt szerveznek, de persze lehetőleg még színvonalasabbat.

A hosszú távon mind a hölgyek versenyében, mind a férfiaknál címvédés történt, a székelyudvarhelyi Fodor Emese és a madéfalvi Kelemen Árpád most is elsőként ért célba, 3 óra 3 perc 46 másodperces, illetve 2:10:43-as időeredménnyel.

A 25 kilométeres távon a marosvásárhelyi Lupuj Noémi nyert (1:56:18 ), míg a férfiaknál a székelyudvarhelyi Ilyés Ferenc (1:20:27).

A dobogósok kategóriánként

Nyílt verseny: 50 km 1. Fodor Emese (Székelyudvarhely) , 2. Kubat Karina (Brassó), 3. Maria Crăciunescu (Suceava), illetve 1. Kelemen Árpád (Madéfalva), 2. Ionuț Roman, 3. Madaras Attila (Marosvásárhely).

25 km: 1. Lupuj Noémi (Marosvásárhely), 2. Roxana Rimniceanu (Jászvásár), 3. Jakab Enikő (Székelyudvarhely), illetve 1. Ilyés Ferenc (Székelyudvarhely), 2. Szilágyi Gabriel, 3. Florin Mureșan.

50 km, 19–29 éves korosztály: 1. Ionuț Roman, 2. Barabási Tibor Zsolt, 3. Pál Horia.

30–39 évesek: 1. Kelemen Árpád, 2. Madaras Attila, 3. Lukács Gyula.

+40 évesek: 1. Elekes László, 2. Romulus Vestemean, 3. Apa László.

25 km, 14–18 évesek: 1. Szilágyi Gabriel, 2. Răzvan Grec, 3. Zöld Róbert.

19–29 évesek: 1. Madaras Dániel, 2. Pintea Vlad, 3. Hámos Hunor.

30–39 évesek: 1. Ilyés Ferenc, 2. Florin Mureșan, 3. Csergedi István.

+40 évesek: 1. Alexandru Vasiliu. 2. Jakab Tibor, 3. Almásy Szilveszter.

A hölgyeknél nem osztottak korosztályonként díjakat.

 

Forrás: szekelyhon.ro

Güdüc MTB 2017

Százkilencen álltak rajthoz a második alkalommal megrendezett Güdüc MTB hegyikerékpár-versenyen, azaz közel negyvennel többen, mint a tavalyi, első megmérettetésen. Fejlődik, egyre ismertebbé válik a rendezvény, és az ország legjobbjai számára is kihívást jelent.
A versenyzők két versenypálya közül választhattak a felkészülési szintjükhöz megfelelően egy 25 km és 50 km táv állt rendelkezésre. Mindkét táv érintette Pricske tetőt.
Az is elégtétel, hogy az ország élmezőnyéhez tartozók is rajthoz álltak, sőt maga a legjobb is, hiszen itt volt, és nem meglepő módon győzött is Kelemen Árpád. Ő egy nappal korábban az országos bajnokságon versenyzett, és lett bajnok.
A szervezők elmondták, hogy most minden jól alakult, sikerült magas színvonalú szervezést lebonyolítani, erőt és ösztönzést ad arra, hogy jövőre még nagyobbat álmodjanak.Jövőre lesz egy kisebb táv 6 km is ahol a hobby biciklisek és a gyerekek is rajthoz állhatnak ezzel szeretnénk minden helybélit biztatni a részvételre a mozgásra.

 

Köszönet a támogatóknak a Szárhegyi polgármesteri hivatalnak a Szárhegyi Bástya sport klubbnak Graph Expertnek és egy önkéntes nagylelkű névtelen szponzornak. Hálásak vagyunk a segitségért !

Güdüc MTB 2016

Terep-kerékpár versenyt szervezett az elmúlt hétvégén a Bástya Sportklub keretein belül Vakaria Edit és Keresztes Zsolt.

A Güdücről induló verseny érintette Gyergyószárhegyet is, de nagyrészt a közeli hegyeken zajlott. A közel 29 kilométeres táv felén emelkedőn kellett tekernie a hetven versenyzőnek, enyhébb vagy meredekebb szakaszok váltogatták egymást. Az izzasztó felfelé hajtást még nehezítette a többször is eleredő eső, és az emiatt csúszóssá vált talaj. Az 1100 méteres szintkülönbségű pálya legmagasabb pontján, a Pricske tetőn túl sem volt sokkal könnyebb tekerni, több szakaszon is meredek ereszkedő várt rájuk. Voltak bukások is, ami az ilyen versenyek velejárója, de a hegyimentők a helyszínen voltak, és segítséget nyújtottak.

A verseny olyan volt, amilyennek ígérték: a sportágban még kezdőnek számító indulók is teljesíteni tudták, de a rutinos versenyzők számára is élvezetes volt, és kihívást jelentett. A szervezők négyórás szintidőt szabtak meg a célba érésre, és az indulók nagy többségének ezt sikerült tartani. Az első helyezett Madaras Attila 1 óra 38 perc és 54 másodperc alatt ért vissza a güdüci célba.

A Güdüc MTB terepkerékpár-verseny jól vizsgázott, elnyerte a tetszését a hasonló viadalok rendszeres résztvevőinek is. Jövőre biztosan lesz folytatás.

A verseny eredményei:
A nyílt versenyt a férfiaknál Madaras Attila nyerte, a hölgyek közül pedig Fodor Emese ért elsőként célba, 2 óra 9 perc 48 másodperces időeredménnyel.

14-18 éves korosztály: 1. Madaras Dániel, 2. Szaniszló Roland, 3. Hámos Hunor, illetve 1. Bíró Boglárka
19-39 évesek: 1. Madaras Attila, 2. Ilyés Ferenc, 3. Antal Barna, illetve 1. Fodor Emese, 2. Lőrincz Tímea, 3. Karácsony Kinga.
40+: 1. Elekes László, 2. Jakab Tibor, 3. Török Ioan, illetve 1. Köllő Edit Teréz