Újra képviselve volt Szárhegy a Székely Vágtán

Forrás: facebook/Szárhegy Hivatal

 

Két év kihagyás után újra indult a Székely Vágtán Fazakas Géza. A benevezés a Bástya Sportklub színeiben történt, a Gyergyószárhegyi Önkormányzat támogatásával. Gamma lovával Géza 2015-ben kijutott a Nemzeti Vágtára. Következő évben újra indult a Székely Vágtán a sikeres páros, ahol kizárták Gammát doppinghasználatra hivatkozva. Akkor, elutasítva az egyszerű közleményt és kizárást, levélben kérte Danguly Ervin polgármester Úr a tény bebizonyítását konkrét dokumentumokkal. Erre azóta sem adtak választ a szervezők.

Ezúttal újra szurkolhattunk nekik a futamokon, és az előfutamon magabiztos versenyzéssel túl is jutottak. A középdöntőben azonban a második rajtra sikerült csak elindulnia mezőnynek, amely rosszabban sikerült mint az első. Sajnos centiméterekkel lemaradva csak a harmadik helyen értek célba és ez azt jelentette, hogy nem jutottak a döntőbe. Becsülettel harcoltak és ezért nagy gratuláció jár nekik!
Köszönjük, hogy ismét öregbítették Szárhegy hírnevét. Szép volt Géza, szép volt Gamma! Köszönjük!

 

Még egy szárhegyi vonatkozású eseménye volt az idei Székely Vágtának. A díjugrató versenyen elindult a szárhegyi György Amanda és meg is nyerte azt, amire szintén büszkék vagyunk. Köszönjük szépen neki is a teljesítményét.