Rajt a megyei focibajnokságban

Szeptember 7-én kezdetét vette a Hargita megyei labdarúgó bajnokság (IV. liga), keleti csoportjának küzdelemsorozata. Csapatunk a 2010-es újraalakulás után a tizedik szezonjának indult neki. A nyár folyamán átalakuláson esett át csapatunk játékoskerete a tavalyhoz képest, mert a bajnokság végére már nagyon megfogyatkoztunk. Több játékost is sikerült leigazolnunk, többek között a gyergyószentmiklósi Nagy Dénest, a csomafalvi Szilágyi Botondot, a remetei Puskás Áront, az alfalvi Molnár Arnoldot és hazatért csapatunkhoz Bartis Szabolcs Gyergyószentmiklósról és Keresztes Tihamér Csíkszeredából.

Ezzel a kerettel indulunk neki a tízcsapatos bajnokságnak, melyben a tisztes helytállás és a minél több győzelem megszerzése a cél.

Az első fordulóban a több csíkszeredai játékossal is teletűzdelt tavalyi bajnok és kupagyőztes Gyergyószentmiklósi VSK-t fogadtuk akik ismét a III. ligába jutást tűzték ki célul. Csapatunk az első félidőben próbálta felvenni a harcot a gyors játékot produkáló ellenféllel szemben, de kapusunk bravúrjainak ellenére is két gólos hátrányban kerültünk. A második félidőben már felszabadultabban ment a játékunk, aminek meg is lett az eredménye, mert Len Attila kétszer is betalált az ellenfél hálójába előbb büntetőből, majd egy egyéni akció során.

Sajnos nem sikerült megtartanunk a döntetlent, mert a mérkőzés végéhez közeledve a vendégek újból előnybe kerültek és ez megmaradt a végéig. Tisztes helytállást tanúsítottunk az első mérkőzésünkön a jóval erősebb játékerőt képviselő ellenféllel szemben, de nem lehetünk megelégedve, mert a győzelem megszerzése a célunk minden mérkőzésen.

 

  1. liga, I forduló

     

Szárhegyi Bástya SK – Gyergyószentmiklósi VSK

2 – 3 ( 0 – 2 )

 

Gólszerőznk: Len Attila