Labdarúgó Bástya Kupa

Október 11-én a szárhegyi sportcsarnokban sor került a labdarúgó Bástya Kupára, melyre hat csapat volt hivatalos. Az U15- ös korosztály számára szervezett tornán részt vett Újfalu, Tekerőpatak, Ditró, Remete, Szárhegy U15 és Szárhegy U12 csapatai. A bajnokság előtt átadásra került az a harminc felszerelés amit, a Bástya Sportklub vásárolt a Hargita Megyei Tanács támogatásával. A vásárolt felszerelések értéke 3125 lej volt melyhez a megyei tanács 2500 lejjel járult hozzá.

A bajnokságot végül az újfalvi csapat nyerte a szárhegyi U15-ös csapat előtt.

A Bástya Sportklub vezetősége köszönetet mond Hargita Megye Tanácsának, Gyergyószárhegy Község Önkormányzatának, a Graphexpert KFT-nek a támogatásért illetve Korpos Lajos és Molnár Arnold testnevelő tanároknak a munkájukért.

Nincs elég tapasztalat.

A 2008-as korosztályú utánpótlás labdarúgó csapatunk Gyergyószentmiklóson lépett pályára az elmúlt hétvégén. Az első mérkőzésen az 1-es számú gyergyószentmiklósi csapat ellen szép, hatékony játékkal 7-1 -es győzelmet szereztünk, de ez a lendület már elfogyott 2-es csapat elleni mérkőzésre és négygólos vereségbe futottunk bele. A tapasztalat hiánynak tudható be ez az eredmény, mert megilletődötten és sok hibával játszottunk.

 

Szárhegyi Bástya SK – Gyergyószentmiklósi Jővő SK I

7 – 1

 

Gyergyószentmiklósi Jővő SK II - Szárhegyi Bástya SK

6 - 2

U11-es megyei labdarúgó bajnokság

Az U11-es labdarúgócsapatunk számára is elkezdődött az idény. Hazai pályán volt az első turné, melyen Csíkszentmihály és Szentegyháza csapataival mérkőztünk meg. Mindkét mérkőzésen akadozott a játékunk és rengeteg hibával játszottunk, de végül sikerült bezsebelni mind a hat pontot.

 

2008-as korosztály, I.forduló

 

Szárhegyi Bástya SK – Csíkszentmihályi Törekvés SE

5 – 4

Gólszerzőink: Gáspár Dávid 4, Fejér Tamás 1

 

2008-as korosztály, II.forduló

 

Szentegyházi Vasas SK - Szárhegyi Bástya SK

5 – 7

Gólszerzőink: Gáspár Dávid 6, Erőss Szilárd 1

 

Véget ért az utánpótlás bajnokság is

Az utolsó turnét rendezték meg Homoródalmáson az elmúlt hétvégén a 2008-as korosztály megyei labdarúgó bajnokságában. Csapatunk számára az ötödik hely megtartása volt a cél az FK Csíkszereda 2-es számú csapata ellen de sajnos csak egy döntetlenre futotta így a hatodik helyre estünk vissza.

Így is fejlődés észlelhető csapatunknál, mert sikerült jó mérkőzéseket játszani a bajnokságban.

A bajnokság végeredménye:

 

  1. FK Csíkszereda 1

  2. Székelyudvarhelyi FC 1

  3. Székelyudvarhelyi FC 2

  4. Baróti VSK

  5. FK Csíkszereda 2

  6. Szárhegyi Bástya SK

  7. Maroshévízi Pro Muresul

  8.  Homoródalmási Homoród

Siker az iskolai bajnokságon

Az általános iskolák közötti bajnokságban vett részt U10-es csapatunk. A Bethlen Gábor általános iskolát képviselve csapatunk a remetei és a ditrói iskolák csapataival mérkőzött meg. Az I-IV osztályosok számára szervezett bajnokságában a győztes a Gyergyó- medencei döntőre való kijutástért harcolt. A szárhegyi sportcsarnokban a következő eredmények születtek.

 

Remetei – Ditró 16 – 0

Szárhegy – Ditró 7 – 0

Szárhegy – Remete 6 – 5

 

I. hely Szárhegy, II. hely Remete, III. hely Ditró

 

Kijutottunk a Gyergyó- medencei döntőre ahol csapatunk mellett a gyergyói és a balánbányai iskolák győztesei valamit az újfalvi- csomafalvi- alfalvi iskolák győztese jutott.