Bástya Sportgála 2018

„Újból eltelt egy sikerekben és kudarcokban is gazdag év, de a sikernek örülni a kudarcból pedig tanulni kell, így lehet a sportban fejlődést elérni. De azért ebben az évben is a Bástya Sportklub és a szárhegyi sportemberek letettek egy pár eredményt a megye és az ország sportasztalára. Községünk méretéhez képest igenis magas szinten mozog országos szinten, mert az idei esztendőben községünkben sor került három országos motorversenyre, egy országos asztalitenisz versenyre, egy országos szinten elismert terepbicikli versenyre és a sportcsarnokban is zajlanak országos szintű sportesemények. Szárhegy ismét képviselve volt a Székely illetve Nemzeti vágtán, újra van országos dobogós motorosunk, az ifjúsági országos bajnokságban szerepelt lány kézilabda csapatunk, medencei bajnok lett asztalitenisz csapatunk, három csapattal veszünk részt a korosztályos labdarúgó megyei bajnokságokban és több szárhegyi sportoló ért el országos illetve nemzetközi szintű eredményeket egyénibben és csapatsportokban egyaránt

.

 

Méltán lehetünk tehát büszkék ezekre az eredményekre de mindezek mögött rengeteg és fárasztó munka áll amiért nagy köszönettel és hálával tartozunk azoknak akik mindezt felvállalják. A Bástya sportgálát olyan céllal hoztuk létre, hogy legyen egy rendezvény ahol meg tudjuk köszönni az évi fárasztó munkát azoknak akik aktívan részt vesznek klubunk sikereiben. Éppen ezért a „bástyás sportolókat” szeretnénk előtérbe helyezni és díjazni, de díjazni fogjuk azokat a nem bástyás sportolókat is akik szárhegyiként de más klubok színeiben érnek el országos szintű eredményeket. Az eddigi években díjaztuk a bástyán kívüli szárhegyi sportolókat de ettől az évtől kezdődően csak a kimagasló eredményeket elért sportolókat fogjuk Bástya Különdíjban részesíteni.

A sikereket a sportolók révén érjük el de a háttérmunkáról sem kell megfeledkezni, mert a rendezvények előkészületeit, az anyagi háttér megteremtését és a sportolók felkészítését is szakemberek végzik ezért őket Bástya Érdemdíjban fogjuk fogjuk részesíteni. Ebben az évben pedig öt szakosztály jelölt Bástya Díjas sportolót akik az est fénypontjai lesznek.

Mindezek a sportsikerek nem létesülhetnének meg támogatók nélkül éppen ezért nagy köszönettel tartozunk Gyergyószárhegy Község Önkormányzatának, mert az idei esztendőben is támogatott 23.000 lejjel a sportpályázatos programján keresztül illetve más formában is támogatta a szárhegyi sportéletet. 8640 lejes támogatásban részesültünk a Hargita Megyei Sportigazgatóságtól is a pályázati rendszerén keresztül illetve számos szárhegyi és környékbeli intézménytől, közbirtokosságtól, cégtől, vállalkozástól és magánszemélytől kaptunk anyagi juttatásokat. De szintén óriási köszönettel tartozunk azoknak is akik fizikai munkával járultak hozzá az egyes rendezvények lebonyolításához.

Egyszóval, ismét bebizonyosodott a sport közösségformáló ereje. Legyünk büszkék erre és az előttünk álló évben is tegyünk meg minden tőlünk telhetőt azért, hogy büszkék lehessünk sportsikereinkre.

A Bástya Sportklub vezetősége Becze Árpád elnök, Gáspár Ernő alelnök, Vakaria Ernő titkár, Len Attila, Becze László, Csergő László és Benkes Tihamér vezetőségi tagok nevében köszöni mindenkinek az évi munkáját és támogatását és sikerekben gazdag 2019-es esztendőt kíván minden szárhegyi sportolónak, sportvezetőnek és támogatónak egyaránt"

 

Így hangzott a bevezető a már hagyományossá vált Bástya Sportgálán. A hatodik alkalommal megrendezett gálán ebben az évben meghívottként részt vett Csíki András a Hargita megyei sportigazgatóság igazgatója, Nagy Attila a Székelyföldi Jégkorong Akadémia ügyvezető igazgatója, Gyergyószárhegy község polgármestere Danguly Ervin és alpolgármestere Györffy Gábor.

Ebben az évben négy kategóriában 130 sportoló és szakvezető volt díjazva. Érmet kapott 100 a Bástya Sportklub színeit jelenleg képviselő sportoló, 19 szakvezető kapott Bástya Érdemdíjat, Bástya különdíjban részesült 6 szárhegyi sportoló, akik más klubok színeiben értek el nemzetközi vagy országos szintű eredményeket és öt szakosztály adott át Bástya Díjat: jégkorong- Szabó Lajos, labdarúgás- Len Attila (Muszti), sakk- Márk Béla, kézilabda- Gál Anna, motorsport- Gáspár Szabolcs.

A hangulatos műsor végén pedig egy közös koccintással és beszélgetéssel ért véget az idei sportgála.