Mélyponton csapatunk

A csíkszentgyörgyi verség sajnos mélypontba sodorta csapatunkat, mert azt követően hazai pályán egygólos vereséget szenvedtük Maroshévíztől, és a balánbányai kiszállásunk is egygólos vereséggel zárult. A nyolcadik fordulóban pedig hazai pályán birói ellenszéllel megküzdve 1-1-es döntetlent tudtunk elérni Csíkszentsimonnal. Az utóbbi négy fordulóban sajnos csak egy pontot tudtunk gyűjteni ami eléggé visszadobott minket, de reméljük hogy ki tudunk lábalni ebből a negatív sorozatból és vissza tudunk kapaszkodni a tabellán.

 

Hargita megyei labdarúgó bajnokság IV. Liga

 

VI.forduló

 

Szárhegyi Bástya SK – Maroshévízi Pro Mures SK

0 – 1 ( 0 – 0 )

 

VII.forduló

 

Balánbányai Bányász SE – Szárhegyi Bástya SK

2 – 1 ( 1 – 0 )

Gólszerzőnk: Bartis Barna

 

VIII.forduló

 

Szárhegyi Bástya SK – Csíkszentsimoni FC

1 – 1 ( 1 – 0 )

Gólszerzőnk: Len Kristóf

Győzelemre vereség

Újabb két fordulóval folytatódott a labdarúgó IV. liga. Csapatunk október 4-én pénteken pótolta a IV. fordulóból elhalasztott mérkőzést Szépvizzel, melyen meggyőző játékkal négygólos győzelmet szerzett. Már az első percekben vezetéshez jutottunk, ami erőt adott a folyatáshoz és végül egy magabiztos győzelmet ünnepelhettünk. Vasárnap az V. fordulóban Csíkszentgyörgyre látogattunk. A rossz minőségű pályán sajnos nem tudtuk a saját játékunkat játszani és a hazai csapat ezt kihasználta, mert bátor játékával három góllal megnyerte a mérkőzést.

Nagyon szoros a bajnokság, mert sok a körbeverés. Csapatunk jelenleg a IV. helyen áll a tízcsapatos bajnokságban.

 

IV.liga, IV.forduló

 

Szárhegyi Bástya SK – Szépvízi MÜ SE

5 – 1 ( 3 – 0 )

Gólszerzőink: Gáspár Ernő 2, Benkes Tihamér, Györffy Dávid, Oláh Roland

 

IV. liga, V.forduló

Csíkszentgyörgyi Fiság SE - Szárhegyi Bástya SK

4 -1 ( 1 – 1 )

Gólszerzőnk: Benkes Tihamér

Két mérkőzéssel folytatódott a megyei focibajnokság

Két mérkőzést játszottunk a megyei bajnokságban. Előbb hazai pályán fogadtuk a Csíkszentdomokosi SE csapatát majd Gyimesbükkön vendégszerepeltünk. Mindkét mérkőzés gólokban gazdag volt, de sikerült mind a hat pontot begyűjtenünk. Mindkét mérkőzés hasonló forgató könyv szerint zajlott, mert a mérkőzések elején hátrányba kerültünk és innen fordítva sikerült megnyernünk mindkét mérkőzést.

 

  1. Liga II. forduló

Szárhegyi Bástya SK - Csíkszentdomokosi SE

3 – 2 (1 – 1)

Gólszerzőnk: Len Attila 3

 

IV. Liga III. forduló

Gyimesbükki SE - Szárhegyi Bástya SK

3 – 5 (1 – 2)

Gólszerzőink: Len Attila 2, Nagy Dénes 2, Ráduly Barna

Rajt a megyei focibajnokságban

Szeptember 7-én kezdetét vette a Hargita megyei labdarúgó bajnokság (IV. liga), keleti csoportjának küzdelemsorozata. Csapatunk a 2010-es újraalakulás után a tizedik szezonjának indult neki. A nyár folyamán átalakuláson esett át csapatunk játékoskerete a tavalyhoz képest, mert a bajnokság végére már nagyon megfogyatkoztunk. Több játékost is sikerült leigazolnunk, többek között a gyergyószentmiklósi Nagy Dénest, a csomafalvi Szilágyi Botondot, a remetei Puskás Áront, az alfalvi Molnár Arnoldot és hazatért csapatunkhoz Bartis Szabolcs Gyergyószentmiklósról és Keresztes Tihamér Csíkszeredából.

Ezzel a kerettel indulunk neki a tízcsapatos bajnokságnak, melyben a tisztes helytállás és a minél több győzelem megszerzése a cél.

Az első fordulóban a több csíkszeredai játékossal is teletűzdelt tavalyi bajnok és kupagyőztes Gyergyószentmiklósi VSK-t fogadtuk akik ismét a III. ligába jutást tűzték ki célul. Csapatunk az első félidőben próbálta felvenni a harcot a gyors játékot produkáló ellenféllel szemben, de kapusunk bravúrjainak ellenére is két gólos hátrányban kerültünk. A második félidőben már felszabadultabban ment a játékunk, aminek meg is lett az eredménye, mert Len Attila kétszer is betalált az ellenfél hálójába előbb büntetőből, majd egy egyéni akció során.

Sajnos nem sikerült megtartanunk a döntetlent, mert a mérkőzés végéhez közeledve a vendégek újból előnybe kerültek és ez megmaradt a végéig. Tisztes helytállást tanúsítottunk az első mérkőzésünkön a jóval erősebb játékerőt képviselő ellenféllel szemben, de nem lehetünk megelégedve, mert a győzelem megszerzése a célunk minden mérkőzésen.

 

  1. liga, I forduló

     

Szárhegyi Bástya SK – Gyergyószentmiklósi VSK

2 – 3 ( 0 – 2 )

 

Gólszerőznk: Len Attila

Elkelzdődőtt a rájátszás

Lejátszotta csapatunk az első két mérkőzését a Hargita megyei IV.liga keleti csoportjának az alsóházi rájátszásban. Hazai pályán sajnos vereséget szenvedtünk Csicsó csapatától, de idegenből sikerült elhozni a három pontot Csíkszentgyörgyről. Két mérkőzésünk van még hátra a bajnokságból és jelenleg a második helyen állunk a rájátszásban.

 

Szárhegyi Bástya SK – Csicsói Ezüstfenyő SE

1 - 2 ( 1 – 1 )

Gólszerzőnk: Gáspár Ernő

 

Csíkszentgyörgyi Fiság SE – Szárhegyi Bástya SK

2 – 3 ( 1 – 1 )

Gólszerzőink: Szász Arnold, Len Attila 2